استفاده مجدد از بناهای تاریخی

استفاده مجدد از انبار غذای قدیمی

معماری:از مدیسا گروپ (medusa group)

مکان:گلیویتسه، لهستان

معماران مسئول: پرزمو لوکاسیک (Przemo łukasik)، لوکاس زاگاتا(Lukasz zagała)

کارفرما:Wektor Inwestycje sp. z o.o

مساحت پروژه:5000 متر مربع

سال طراحی:2007-2008

سال ساخت:2008-2009

محل پروژه:

ساختمان انبار غذا در یک بخش بسیار جذاب از گلیویتسه واقع شده است. منطقه ای که از ساختمان های مسکونی کوچک و متوسط پر شده که بسیار نادر است با توجه به محل وجود اشیاء فراصنعتی و حوزه مربوط به آن.

این ساختمان توسط درختان قدیمی احاطه و نزدیک بهپارکگرون والزکی در منطقه مرکز شهر است.

تاریخ:

ساختمان انبار غذا به واحد نظامی مجتمع سربازخانه سابق در گلیویتسه متعلق می باشد.

مجموعه سربازخانه بین سال های 1892-1914 ساخته شده است و توسعه‌هایی بین سال های 1902 و 1914داشته است.

در ابتدا، ساختمان انبار غذا بود. بعدها، پس از جنگ، آن را به عنوان یک انبار دارو بیمارستان نظامی در نزدیکی آن مورد استفاده قرار گرفت.

 از بیمارستان در نزدیکی نظامی مورد استفاده قرار گرفت. سبک ساختمان به عنوان بنایی مربوط به یک برهه از زمان بدون هیچ گونه ویژگی های متمایز  کننده توصیف می شود.

استفاده مجدد:

از آنجا که ساختمان در لیست بناهای تاریخی ثبت شده قرار داشته، لذا تمام مراحل پروژه با شهرداری و مرمتگران آثار تاریخی مورد مشورت قرار گرفت.


 

با توجه به تکرار طبقات راه اندازی بر اساس ساخت و ساز شبکه ستون های چوبی بود، فضای بازی که  می تواند در آینده  آزادانه توسط مشتری آینده برای خدمات کلی، خرده فروشی یا عملکردی همانند دفتر واقع شود.

فضای داخلی آپارتمان ها و فضای نشیمن به شکل اصالت خود حفظ شده بودند، یعنی آجر خام و ساخت و ساز های چوبی در رنگ های طبیعی خود.

این طراحی منطبق تغییرات عمده ای در بلوک ساختمانی بوجود نیاورده است. با این حال، در سمت جنوب غرب دو هسته ارتباطی مستقل با توجه به ترتیبات آپارتمان طراحی شده، ساخته شده است. این هسته‌ها، که از بتن مسلح ساخته شده، حاوی راه پله خروج و آسانسور می‌باشد. فضای بین ساختمان و هسته با شیشه پوشیده شده است. 

در این روش عناصر جدید به وضوح از نمای تاریخی از هم جدا شدند. به منظور حفظ انسجام رنگ آمیزی هسته و قسمت تاریخی، آن تحت پوششی به نام Cortenقرار می گیرد که در واقع آلیاژ فولادی است که تحت هوازدگی به رنگ قهوه ای زنگ خورده در می آید. در طرح پیشانی هسته های ارتباطی،"Profilit" شیشه ای پروفیل دار استفاده شده است.

راه پله داخلی از سازه ای بتی همراه با علائم معماری معاصر ساخته شده است. راه پله های داخلی موجود (سمت شمال شرق) بازسازی و مجهز شد با آسانسورهای معاصر که جایگزین آسانسور سابق حمل بار می شود.

در سمت جنوب غرب، تراسی از جنس چوب ساخته شده است که بین دو هسته ارتباطی، به عنوان یک فرمت از عملکرد تجاری واقع در طبقه ساختمان زمین مطرح می باشد.

پس از تمیز کردن سطح ارتفاع، آهن آلات چدنی اصلی حذف گردید و به جای آن آهن آلاتی با طرح چوب مطابق با الزامات حرارتی و شبیه شکل کهن پنجره های اصلی استفاده شده است.